Mari ikut blog ini

Friday, 7 October 2011

Spring break 2011Salam,

hanya ingin berkongsi cerita berkenaan aktiviti yang dilakukan ketika cuti pertengahan sem 2, 2011.

Barang lelongan pertama (RSP)
Tempoh cuti pada tahun ini adalah 2 minggu, bermula pada 24/9 sehingga 9/10. Banyak jugak events yang berlangsung samada dianjurkan oleh pihak-pihak tertentu atau pun oleh individu-individu tertentu sepanjang tempoh cuti ini. Antaranya adalah Roadshow Palestin Adelaide 2011 (RSP), mentadabbur alam, perkhemahan, crab raking, Futsal ISMA CUP, Bowling UMNO CUP dan lain-lain.

Roadshow Palestin Adelaide 2011 berlangsung dengan jayanya pada 24 September 2011. Kehadiran para tetamu adalah agak memberangsangkan, memenuhi ruangan dewan yang disewa. Antara aktiviti yang berlangsung adalah ceramah mengenai Palestin oleh Dr. Zainur Rashid (perunding Aman Palestin), pameran, silent bidding, live auction dan ramah mesra bersama penceramah. Acara kemuncak adalah live bidding. 5 barang yang di lelongkan ketika itu. Lelongan bermula dengan agak suram, kerana mungkin ramai yang masih belum biasa dengan cara-cara membida barangan.

Masuk ke barangan kedua dan keatas, acara live bidding mula menjadi rancak. Jumlah bidaan meningkat dengan cepat. Ada yang membida atas kapasiti individu, tidak kurang juga mereka-mereka yang berpakat berkongsi duit supaya mampu membida dengan harga yang lebih tinggi. Barang bidaan terakhir yang dinamakan 'Kingdom of Faith' telah dibida dengan harga AUD 20,222 (approximately RM 62,595.656). Satu angka yang bagi aku adalah sangat tinggi.
Kingdom of Faith, dibida dengan harga AUD20,222